Kanadska stipendija za srpske IT studente

Izvor: Akter, 05.Avg.2014, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanadska stipendija za srpske IT studente

Kanadska kompanija A+Crowd, koja se bavi softverskim inženjerstvom, u saradnji sa Univerzitetom Metropolitan, stipendiraće studente koji bi potom mogli da se zaposle u ovoj kompaniji

Paket podrške za studente podrazumeva plaćeno školovanje, mesečnu novčanu stipendiju i zagarantovano zaposlenje nakon četvorogodišnjih studija.

Tokom studija, studenti će se uz pomoć ovog paketa upoznati, između ostalog sa poslovanjem ove kompanije, dok se kroz praktičan rad >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pripremaju za samostalno izvršavanje poslovnih zadataka u njoj.

Prvi termin testiranja završen je tokom jula meseca, a toku su pripreme za drugi, koji je planiran sredinom septembra.

Vlasnik kompanije A+Crowd, Avram Adižes, kazao je da se, prema modelu zapadnih univerziteta, ova saradnja ogleda u tome da studenti studiraju kako bi se zaposlili a ne samo diplomirali.

Rektor Univerziteta Metropolitan, Dragan Domazet, napomenuo je da je saradnja formirana kao potreba da se poveže obrazovanje i industrija u smislu osposobljavanja kadrova radi zadovoljenja potreba kompanija što će dovesti u budućnosti do smanjenja stope nezaposlenosti.

Početkom saradnje između kompanije A+Crowd i Univerziteta Metropolitan dovoljno je jasno da je moguće ostvariti ovaj cilj, dodao je on.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Kanadska stipendija za srpske IT studente

Izvor: GdeInvestirati.com, 05.Avg.2014

Kanadska kompanija A+Crowd, koja se bavi softverskim inženjerstvom, u saradnji sa Univerzitetom Metropolitan, stipendiraće studente koji bi potom mogli da se zaposle u ovoj kompaniji. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.