Kanada će u sljedeće tri godine primiti više od milijun imigranata

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Jan.2019, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada će u sljedeće tri godine primiti više od milijun imigranata

OTTAWA - Kanada će u sljedeće tri godine primiti 1.080.000 imigranata, piše Business Insider.

Naime, ova država s gotovo 37 milijuna stanovnika suočava se problemima poput starenja populacije, pada nataliteta i, posljedično, nedostatka radne snage pa je odlučila otvoriti svoje granice stanovnicima drugih zemalja.

Kako piše u izvješću Vlade, "rast broja imigranata, pogotovo onih ekonomskih, pomoći će nam u održavanju radne snage, gospodarskom rastu i poticanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << inovacija"

- Budući da Kanada ima jednu od najnižih stopa nataliteta te sve stariju populaciju, zemlji su potrebni imigranti za rast gospodarstva – objasnio je Kareem El-Assal, voditelj odjela za imigracije u Conference Board of Canada dodavši da će se problem povećati u sljedećem desetljeću kada će "Kanadu pogoditi veliki val umirovljenja baby boomera".

No, ako ste mislili napustiti Lijepu našu, trebali biste imati na umu da kanadska Vlada ne "zove" baš bilo koga u svoju domovinu. Kako bi se kvalificirali za stalni boravak u toj zemlji, morate imati barem jednu godinu završenog obrazovanja nakon srednje škole, godinu dana radnog staža te tečno pričati engleski ili francuski.

Lani je Kanada odobrila stalni boravak za čak 310.000 imigranata, a ove bi godine ta brojka mogla narasti na 350.000, u 2020. na 360.000, dok se za 2021. planira rast imigranata u Kanadi za 370.000 ljudi. To znači da će Kanada svake godine primati broj migranata velik kao jedan posto populacije cijele države. Što zapravo i nije toliko neobično za državu u kojoj je jedan od pet stanovnika rođen izvan države.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.