Kamatne stope ne mogu biti niže

Izvor: NaDlanu.com, 20.Jul.2012, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamatne stope ne mogu biti niže

BEOGRAD, 20. jula 2012. (Beta) - Predsednik Izvršnog odbora Vojvodjanske banke Marinos Vatis ocenio je da kamatne stope sigurno neće biti smanjene u ovoj godini.

BEOGRAD, 20. jula 2012. (Beta) - Predsednik Izvršnog odbora Vojvodjanske banke Marinos Vatis ocenio je da kamatne stope sigurno neće biti smanjene u ovoj godini."Mi želimo da se kamatne stope smanje, ali to nije realno očekivati da se dogodi u ovoj godini. Možda će narednih godina doći do smanjivanja. U ovoj godini >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << sigurno neće", izjavio je Vatis u intervjuu za magazin "Biznis".Vatis je kazao da su bankarske marže u Srbiji visoke zbog visokih troškova koje imaju banke, pre svega zbog visokih rezervi koje nalažu propisi Narodne banke Srbije."Cena kredita je visoka i zbog rizika koji banke preuzimaju kada plasiraju sredstva", rekao je Vatis i dodao da banke, ipak, ne zloupotrebljavaju tu situaciju.(Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.