Kalcedonia u Kuli otvara još jedan pogon, biće posla i u fabrici obuće

Izvor: BKTV News, 06.Apr.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalcedonia u Kuli otvara još jedan pogon, biće posla i u fabrici obuće

Brend koji je poznat po ženskim čarapama otvara pogon u Kuli.

U Opštini Kula bi do kraja godine trebalo da se otvori 500 novih radnih mesta, što bi značajno smanjilo stopu nezaposlenosti u toj opštini.

Do kraja ove godine, naime, trebalo bi da sa radom počnu dva pogona u novoj Industrijskoj zoni u Kuli, „Fiorano2“, koji pripada grupi "CALZEDONIA ITALIA" i proizvoditi donji veš, zaposliće 300 radnika, te Euroin, fabrika obuće u kojoj će posao naći 160 >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << radnika.

Pogon "FIORANO 2" je već "pod krovom", a napreduje i izgradnja "EUROIN"-a, kaže za Tanjug predsednik SO Kula Velibor Milojičić.

Napominje da je sa radom u novim halama već počela kompanija "Sevenplant", koja se bavi proizvodnjom sadnica voća, i koje posluje u sastavu holandske kompanije "Verbek". U njoj je posao dobilo pedesatak ljudi, uz pomoć subvencija Razvojne agencije Vojvodine.

Sve tri kompanije su, napominje Milojičić, kupile parcele u novoj industrijskoj zoni u Kula koja obuhvata 20 hektara i u potpunosti je infrastrukturno opremljena.

"U ponudi imamo još 13 hektara potpuno opremljenog zemljišta u industrijskoj zoni, postoje zainteresovani investitori i mi se nadamo da ćemo nastaviti sa prodajom placeva u toj zoni, što će nam dalje doneti i veliki broj novih radnih mesta", uveren je Milojičić, koji napominje da su nove investicije jedina šansa za smanjenje nezaposlenosti u ovoj opštini.

On napominje da u fabrici "Fiorano" u Somboru od pre nekoliko meseci već rade na obuci budućih radnika, pre svega šivača, mehaničara, organizatora proizvodnje i voditelja linija, za novu proizvodnu jedinicu u Kuli, te da će radnici na obuci organizovanim prevozom dolaziti u Sombor sve do otvaranja novog pogona.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.