Kalanovićeva sa delegacijom MMF-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2011, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalanovićeva sa delegacijom MMF-a

BEOGRAD -

Potpredsednica Vlade Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović i delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) postigli su danas saglasnost da je neophodno unaprediti kontrolu upravljanja infrastrukturnim projektima u Srbiji na svim nivoima.

Jača kontrola u vođenju infrastrukturnih projekata, postigla bi se, sa jedne strane, kroz kontrolu trošenja uloženih sredstava, a sa druge strane, kroz merenje efekata završenih infrastrukturnih projekata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na dalji razvoj naše zemlje, navedeno je u saopštenju posle sastanka.

Kalanović je istakla da je prilikom programskog višegodišnjeg planiranja budžeta potrebno utvrditi tačno određeni procenat za realizaciju infrastrukturnih projekata, saopštio je Kabinet potpredsednice vlade.

Na taj način, kako je objasnila potpredsednica, obezbedila bi se razvojna komponenta budžeta, a u cilju daljeg napretka i jačanja Srbije.

Misija MMF sa Ministarstvom finansija o rebalansu budžeta

Predstavnici misije Međunarodnog monetarnog fonda i srpskog Ministarstva finansija razgovaraju kako da se definiše rebalans budžeta za ovu godinu i o okvirima republičkog budžeta za 2012. godinu, izjavio je danas ekonomski savetnik premijera Jurij Bajec.

Bajec je u izjavi novinarima, u pauzi održavanja Tanjugovog okruglog stola pod nazivom "Da li je Srbija spremna za drugi udar svetske ekonomske krize", ukazao da su u Zakonu o budžetskom sistemu postavljeni okviri javnih rashoda i prihoda, tako da bi deficit državne kase u 2012. godini trebalo da bude niži od ovogodišnjih 4,2 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

S druge strane, dodao je Bajec, struktura javnih rashoda trebalo bi postepeno da se menja u pravcu jačanja izdvajanja više budžetskih sredstava za javne investicije.

Zbog toga se mora striktno poštovati dogovorena monetarna i fiskalna politika, sa naglaskom na ovu drugu, da bi Srbija mogla da sklopi novi aranžman iz predostrožnosti s MMF-om, kazao je Bajec i dodao da on nije siguran da je našoj zemlji sada potrebno novih milijardu evra za jačanje deviznih rezervi Narodne banke.

Bajec je izrazio uverenje da će Srbija uspeti da sa MMF-om dogovori novi aranžman iz predostrožnosti do kraja posete delegacije Fonda Beogradu i da će Bord izvršnih direktora MMF-a u septembru dati pozitivnu ocenu za taj sporazum.

Misija MMF-a, koju predvodi Albert Jeger, boravi u Srbiji od 18. do 31. avgusta povodom razgovora sa predstavnicima srpskih vlasti o sklapanju novog kreditnog aranžmana iz predostrožnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Unaprediti kontrolu upravljanja infrastrukturnim projektima

Izvor: Economy.rs, 24.Avg.2011

Potpredsednica Vlade Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović i delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) postigli su danas saglasnost da je neophodno unaprediti kontrolu upravljanja infrastrukturnim projektima u Srbiji na svim nivoima.

Nastavak na Economy.rs...

Kalanović: Bolja kontrola projekata

Izvor: B92, 24.Avg.2011

Beograd -- Srbija mora bolje da kontroše upravljanje infrastrukturnim projektima na svim nivoima, dogovoreno je na sastanku vicepremijera Verice Kalanović i MMF-a...Jača kontrola u vođenju infrastrukturnih projekata, postigla bi se, sa jedne strane, kroz kontrolu trošenja uloženih sredstava, a...

Nastavak na B92...

Kalanović: Nužna bolja kontrola infrastrukturnih projekata

Izvor: Capital.ba, 24.Avg.2011

BEOGRAD, Potpredsjednica Vlade Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović i delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) saglasili su se danas u Beogradu da Srbija treba da unaprijedi kontrolu upravljanja infrastrukturnim projektima na svim nivoima. U saopštenju kabineta potpredsjednice...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.