Kakva budućnost čeka Stari savski most? VIDEO

Izvor: B92, 06.Nov.2019, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakva budućnost čeka Stari savski most? VIDEO

Beograd -- Na zvaničnom sajtu Grada Beograda je u toku glasanje za to gde će biti izmešten Stari savski most.

Marko Stojčić, gradski arhitekta, podseća na dva predloga za koje građani mogu da glasaju.

"Prvi predlog se zasniva na ideji da se ovaj most prebaci u park Ušće i da se ispod nađu lokali za turističku, komercijalnu i turističku upotrebu", kaže Stojčić za Prvu TV.

Podseća na ideju od koje se, kaže, neće odustati, a to je da se sagradi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pešačka i biciklistička staza od bloka 70 do Ade Ciganlije.

Druga varijanta podrazumeva da se most prebaci na istu lokaciju i da služi za pešačko-biciklistički saobraćaj.

Do sada je glasalo oko 6.000 ljudi, a u blagoj prednosti je prva verzija, a cena ova dva projekta je približno ista.

Stojčić kaže da su neistinite glasine da je odluka o sudbini samo na gradu, a ne i građanima i da svako ko glasa mora da ostavi lične podatke, pa, samim tim nema prostora za manipulaciju.

Stojćič kaže da most, koji je spomenik kulture, na mestu gde je sada, predstavlja problem prolasku određenih kategorija međunarodnih brodova, i da iz tog razloga mora da se izmesti, uprkos predlozima građana i profesora sa Saobraćajnog fakulteta.

Gradski arhitekta dodaje da je ovo je veoma važna saobračajna veza između starog i novog dela Beograda i da će doprineti rasterećenju saobraćaja iz centra grada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.