Izvor: Blic, 05.Dec.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako sam služio srpskog kralja

U dva navrata bio sam na korak od našega kraljevića, princa (je li to isto?) Aleksandra, moja kćer mi je kod Staklenca skrenula pažnju da nam glava željna krune dolazi u susret: „Hoćeš da kličeš prestolonasledniku?" – „Ne verujem, suviše mi je blizu. Da sam deo svetine i da sam daleko od njegovih kočija ili balkona klicao bih, ovako izbliza mi se ne da..." Tako se potomak kraljevske obitelji i naše dve malenkosti rođene u republici mimoiđoše bez pozdrava. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Drugi put malo je falilo da se zakačimo ispred Novog groblja, još se moglo parkirati ispred glavne kapije, stanem na jedno od tih pet-šest mesta, ali dok sam kupovao sveću zagradi me crna limuzina, pogledam tablice - NJKV! Au, biće reči budem li morao da vas čekam...

Ništa od toga. Dok sam bio na pogrebu NJKV je već odmaglilo i ja sam na NJ zaboravio sve do revizorskog izvešća iz kojeg vidim da ja KV-u plaćam tiskovinu, pedeset sedam hiljada dinara godišnje, dajem skoro pola miliona dinara za održavanje VP NJKV, voznog parka NJKV, ima znači još vozila, a ne samo ono koje me je zagradilo, za baštensku opremu dadoh isto nekoliko stotina hiljada dinara, ta će mi se investicija doduše vratiti kroz ulaznice koje kupuju turisti, da, tu ponekad bivaju dovedeni siročići kojima upravo lepota parka i unutrašnjosti Belog dvora daju snagu da istraju u sirotištima i domovima za nahočad te da jednog dana postanu znameniti ljudi, možda i članovi Krunskog saveta!

Kako Republika Srbija uopšte knjiži novac koji daje pretententu na nepostojeći, ilegalni presto, kako knjiži samo NJKV? Ne dovodi li država potomke Obrenovića u krajnje neravnopravan položaj!?

Šta BIA kaže na sve ovo?!

Da država daje platu nekom generalu a taj u potaji kuje planove o vojnom udaru, to može da se desi, mada nije lepo, ali ovde Republika finansira osobu koja jedva čeka prevrat, koja ne krije da bi rado sela na presto, uz nos većnicima AVNOJ-a, drugu Bevcu, Marković Ratku i Koštunica Vojislavu, koji su svi štovali republiku!

Sad će me dva miliona dokoničara ukoriti, dosta nam je tvoje partizanštine, kraljevska se familija bavi humanitarnim radom... To je jako lepo, ali zar ja treba da dajem svake godine milione pa da Karađorđevići – pošto najpre oprave sve limuzine i pošto im armija baštovana potkreše živicu, oplevi rundele – o blagdanima razdele poklone malim izbeglicama? Princ je koliko znam nezaposlen, ako je na birou onda prima pomoć, to mu jedino pripada, to i apanaža koju neka mu članovi Krunskog saveta plaćaju svak iz svog džepa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.