Kako privući investitore u Novi Sad?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2018, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako privući investitore u Novi Sad?

Drugi po veličini u Srbiji, Novi Sad je grad koji se ubrzano razvija. Na tom planu osim pomoći države veliku pomoć imaju i od evropskih institucija.

Godine 2019. evropska prestonica mladih, a već 2021. Novi Sad biće i evropski centar kulture. Jedan je od retkih gradova u Srbiji u kome raste broj stanovnika i turista, a smanjuje nezaposlenost.

"Potencijali Grada Novog Sada su ogromni jer on predstavlja idealno mesto kako za život, tako i za poslovne aktivnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << investicije i ulaganje, imajući u vidu brojne olakšice i pogodnosti koje grad poseduje, a koje pre svega čine povoljan geostrateški položaj na raskršću glavnih međunarodnih saobraćajnica", kaže Adrijana Mesarović, pomoćnica gradonačelnika Novog Sada.

Kako privući investitore da ulažu baš u Novi Sad i njegovu okolinu?

"Mi godišnje izdvajamo od milion do 1,2 miliona evra za podršku zapošljavanju kroz akcioni plan zapošljavanja. Nijedna lokalna samouprava u Srbiji ne izdvaja toliko za zapošljavanje. Podržavamo i mlade koji su tek završili fakultet kroz programe pripravnika stručne prakse, a grad Novi Sad plaća kompletno sve troškove, minimalnu zaradu, poreze, doprinose", kaže Goran Sečujski iz Kancelarije za lokalni razvoj.

Evropska investiciona banka je samo na projekte u Vojvodini uložila više od 150 miliona evra, najviše u infrastrukturu. Poslednjih godina sve je više projekata javno privatnog partnerstva u ovoj oblasti.

Zadržati postojeće investitore, ali i dovesti nove koji će ulagati u Novi Sad i njegovu okolinu jedan je od prioriteta gradskih vlasti. Da bi iz prve ruke čuli mišljenje privrednika, uključeni su u rad privrednog saveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.