Kako na poslu reći ne

Izvor: S media, 07.Feb.2012, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako na poslu reći "ne"

U velikoj većini tih slučajeva radije pregrizemo jezik i obavimo šta se od nas traži – i razlozi su mnogi za to – sramežljivost, strah suprotstavljanja nadređenom, strah od otkaza...

Kako unovčiti svoje ideje

U haosu se bolje radi

Kada klijentu reći "zbogom"!

Zena.hr savetuje kako da Vaše "ne" pretvorite u prikladan argument kojim ćete objasniti zbog čega mislite da to što se traži od vas nije posao za vas ili uopšte >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nije dobra ideja.

1. Krenite sa pozitivnim: Zapamtite da držite svoj govor tela i ton pod kontrolom i imajte razumevanja za novu ideju. Nemojte odmah početi negativno ofanzivom.

2. Naučite da kažete "Da, ali možda bismo mogli...": Umesto da automatski ispalite "Ne", isprobajte "Da, ali možda bismo mogli..." i onda objasnite svoju viziju te ideje ili projekta, odnosno kako vi mislite da bi se to moglo bolje napraviti i obaviti.

3. Ponudite alternativna rešenja: Fokusirajte se na otkrivanje ciljeva tog projekta, i pokušajte da pronađete alternativna rešenja za njihovo ostvarenje. Razumevanjem toga šta se tačno od vas traži, verovatno ćete moći naći drugačija, čak i bolja rešenja ili slične ciljeve.

4. Završite pozitivno: Uvek pokušajte "ne razgovor" da rešite na pozitivan način i dajte do znanja toj osobi koji su vaši sledeći koraci i zadaci. Ako nikakve alternative nisu moguće, ponudite svoju pomoć u nekom narednom projektu.

foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Naučite da volite svoj posao

Izvor: S media, 08.Feb.2012, 13:22

Pitamo se da li je vreme za promenu i vremenom počinjemo da pregledamo oglase za posao ili maštamo o pokretanju sopstvenog biznisa. Pre nego što donesete bilo kakvu odluku o odlasku s posla, preispitajte ispunjava li vaš posao vaše potrebe...Pomoću Fejsbuka do posla..Kako na poslu reći "ne"..U...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.