Kako je posrnuo kralj dušeka? Donosi dobre vesti za Srbiju

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 10:20

Kako je posrnuo "kralj dušeka"? Donosi dobre vesti za Srbiju

Sandi Češko, tvorac Dormea koji je u 20 zemalja sveta pravio i po pola milijarde evra prihoda godišnje, sada zbog globalnih problema trpi ozbiljne posledice.

"Kralj dušeka" i jedan od najbogatijih Slovenaca, koji je sa svojim brendovima Dormeo, Delimano i Kosmodisk "prodro" u gotovo svako domaćinstvo u ovom delu Evrope, prvo je potvrdio slovenskim medijima da se nalazi u poslovnim poteškoćama.

Priznao je da problema u kompaniji ima, da kasne plate zaposlenima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali ocenio i da priča za njega nije gotova i da će se do kraja truditi za opstanak kompanije.

U intervjuu za Blic potvrdio je dobre vesti, i to za Srbiju.

"Zaposlenima u Studio Moderna Srbija isplaćene su sve zarade. Srbija je za nas veoma važno tržište u našem sistemu i kao takva je, uz veliki doprinos koji daje, deo našeg strateškog rešenja", otkrio je Češko, a potom i nastavio svoju priču o razlozima koji su doveli do toga da mu biznis trpi.

"Ukrajinski rat je imao višestruko negativan uticaj na sistem Studio Moderne i zbog njega smo izgubili treće najveće tržište. Na samom početku rata našoj kompaniji je bombardovano i uništeno skladište. Na sreću nije bilo ljudskih žrtava jer se napad dogodio noću. Uprkos svemu Ukrajina još uvek radi i broji 100 zaposlenih", rekao je on.

Naime, još veći problem bile su sankcije zbog čega su morali da zatvore Studio Moderna Rusija, koje je bilo najveće tržište, a zbog sankcija su takođe morali da vrate celokupan kredit VTB banci.

Pročitajte više:

Slom tvorca Dormea: Od 200 miliona evra do bankrota

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.