Kako da se izražavate na razgovoru za posao

Izvor: S media, 22.Nov.2011, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da se izražavate na razgovoru za posao

Verbalne sposobnosti poput dikcije, širine vokabulara, uzrečica u govoru i termina koje koristite mogu da naprave razliku u izboru kandidata.

Istina o lažima na intervjuu za posao

Izbacite uzrečice

Kao prvo, sve što je nepotrebno u jednoj rečenici - izbacite! Uzrečice poput „ovaj", „kako se zove", „u principu".... oduzimaju snagu i smisao vaših izjava. Osim toga otkrivaju vašu nesigurnost što, opet, može da izazove >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sumnju u to da li ste baš vi pravi kandidat za posao.

Bez hvalospeva

Formulišite svoju rečenicu tako da ona jasno izražava vaše mišljenje umesto da bude generalnog karaktera. Takođe, izbegavajte da odete u drugi ekstrem i da sve što kažete započnete sa „JA".

Šefovi ne podnose jake karmine

Pravilno koristite stručne izraze

Širok vokabular i elokventnost ne znače da treba da se "gađate" stručnim izrazima i pojmovima koje ne poznajete. Nepotrebno je istaći da time ne činite uslugu sebi.

Rešite se buke na poslu

Odgovarajte celom rečenicom

Poželjno bi bilo da, na sva pitanja koja vam tokom intervjua postave, odgovarate punom rečenicom. Nije dovoljno da samo potvrdno ili odrično iskomentarišete pitanje.

Nasuprot tome, ni citiranje grčkih filozofa i mislilaca vam neće ići na ruku, osim ako se baš to ne traži na poslu za koji ste konkurisali.

(Poslovi.infostud.com foto:Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.