Kako će se zvati Žeželjev most?

Izvor: B92, 20.Jan.2018, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će se zvati Žeželjev most?

Novim drumsko-železničkim mostom u Novom Sadu krajem marta, prema najavama, trebalo bi da krene železnički saobraćaj.

Dok traju radovi, Novosađani smišljaju i predlažu ime za novi most.

Skoro dvadeset godina Novosađani su čekali da dobiju novi most.

“Već smo i zaboravili na njega koliko ga dugo čekamo”

Ponovo su ga se setili kada su, konačno dočekali da vide spojene lukove mosta. Sada se čeka da budu izgrađene pristupne saobraćajnice. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prema najavama, biće završene sredinom godine.

“Za završetak radova na Žeželjevom mostu i demontažu postojećeg Uprava za kapitalna ulaganja, odnosno pokrajinska vlada je preko Uprave izdvojila 790 miliona dinara, mi se nadamo da će u toku ove godine, iako je nezahvalno licitirati o rokovima, radovi kompletno biti gotovi na Žeželjevom mostu i da će on biti u funkciji”, kaže Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja

Do tada, građani imaju vremena da smisle ime za novi most. Kako bi mogao novi Žeželjev most da se zove? Pa, novi Žeželjev most.

Projektant novog drumsko-železničkog mosta, zbog toga što smatra da mostovi ne bi trebalo da se zovu po svojim projektantima, pozvao je građane da predlože ime za novi most. Neki od njegovih predloga su Svetozar Miletić, Jovan Jovanović Zmaj.

"Aha, već ih imamo u centru, pa možemo da ih imamo i na reci. Pa, nije loše, nije loše. Možda Svetozar Miletić“.

"Možda bi baš mogao Jovan Jovanović Zmaj, da spoji Srem i naš deo grada, pošto je on iz Srema, a ovde je živeo, tako da možda to ne bi bila loša ideja”

"Nekako je Žeželjev most Žeželjev most, pa možda bi i trebalo da ostane tako da se zove”

Zvanično ime i starog drumsko-železničkog mosta bilo je Most bratstva i jedinstva, ali malobrojni su oni koji su za to uopšte znali, za sve je ovo bio Žeželjev most. Čini se da će tako biti i sa novim mostom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako će biti nazvan novi most u NS? VIDEO

Izvor: B92, 20.Jan.2018

Novim drumsko-žežezničkim mostom u Novom Sadu krajem marta, prema najavama, trebalo bi da krene železnički saobraćaj...Dok traju radovi, Novosađani smišljaju i predlažu ime za novi most...Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.