Kako će sad Rusi do Crne Gore?

Izvor: B92, 18.Jul.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će sad Rusi do Crne Gore?

Podgorica -- Devedeset Rusa koji borave u Crnoj Gori neočekivano su postali "zarobljenici" bankrotstva nacionalnog turoperatora Neva. Za kolaps Neva saznali su pre dva dana.

Čim je list Komersant objavio saopštenje o fijasku ove kompanije, crnogorsko ministarstvo turizma je reagovalo i utvrdilo tačan broj ruskih gostiju koji su preko ovog turoperatora došli u najmanju balkansku državu.

Prema saznanjima Novosti, njima će se Crnogorci pozabaviti tako što će obezbediti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povratak u Rusiju avionom Montenegroerlajnza (na osnovu avansa koji je dala Neva), tako da će ruski gosti bitis spaseni od mogućih problema.

Kompanija Neva godinama je bila među vodećim turoperaterima za crnogorsko turiste. Prema pisanju Komersanta, ovaj operator je zvanično priznao da nije u mogućnosti da izvršava obaveze prema agentima i turistima.

Uplatom kompenzacija baviće se osiguravajuća kuća “Voshozdenije”, dok je iznos finansijske garancije 9,7 miliona evra. Iz Neve poručuju turistima u inostranstvu da se jave za isplatu garancija.

Tužan kraj doživela je kompanija iz Sankt Peterburga koja je godinama dovodila goste u Crnu Goru. Da li će gašenje ove nekada uspešne kompanije uticati na smanjenje broja ruskih posetilaca u Crnoj Gori, od mora do Durmitora - znaće se tek na kraju sezone.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.