Kada vi pitate poslodavca

Izvor: S media, 10.Jan.2012, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada vi pitate poslodavca

Ako kažete da nemate pitanja, lako možete da ostavite utisak nezainteresovane osobe, a niko ne želi da zaposli nekoga ko nije zainteresovan za posao.

Prilagodite CV oglasu za posao

Koja su to „dobra" pitanja na razgovoru za posao?

1. Kakva je radna atmosfera u firmi?

Ovo pitanje će ostaviti snažan utisak na ispitivača jer dajete mu priliku da vam nahvali firmu, što svi vole. Bonus bodove za dobićete i ako se >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pridružite hvalospevima, ali budite oprezni da ne preterate.

Informišite se o poslodavcu

2. Kada mogu da očekujem da ćete mi se javiti?

Ovo je jedno od najvažnijih i najkorisnijih pitanja koje možete postaviti na razgovoru za posao. Osim što je ta informacija sama po sebi važna, ovakvo pitanje šalje jasnu poruku da ste samopouzdani i da očekujete da vam se jave.

Putujte zajedno kolima na posao

3. Koja je početna plata?

Neki će stručnjaci reći kako su pitanja o plati kontraproduktivna, ali ukoliko se vaš razgovor za posao polako privodi kraju, a vi još uvek niste čuli ništa o tome, kraj intervjua sasvim je prikladno vreme da pitate vođu intervjua o tome.

(Metro-portal.hr foto:Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.