Kad prihaja gazda iz Srbije

Izvor: B92, 01.Feb.2012, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad prihaja gazda iz Srbije

Ajdovščina -- Čak i oni koje put nikada nije doveo u Ajdovščinu znaju da je tu sedište "Fruktala", najpoznatijeg slovenačkog proizvođača sokova, omiljenog širom bivše SFRJ.

Ovaj grad sa više od 6.000 stanovnika nalazi se na svega 20 kilometara od granice sa Italijom i deluje nekako ušuškano i mirno.

Iako se reporterima Nedeljnika u prvi mah učinilo da u Ajdovščini, smeštenoj u srednjem delu doline Vipave, svi gledaju svoja posla, ljubazni žitelji ovog gradića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubrzo su nas razuverili, rado spremni da kažu šta misle o novom vlasniku „Fruktala", kompaniji „Nektar" iz Srbije.

„Za nas je najvažnije da 'Fruktal' ostane u dobrim rukama jer postojimo još od 5. oktobra 1945", sa ponosom pričaju o čuvenom slovenačkom brendu meštani Ajdovščine.

Dok hodamo kroz „Fruktalove" proizvodne hale, radnici se sramežljivo osmehuju. Možda zbog naših belih ogrtača i kapa, koje smo dobili na ulazu, ali i kao znak dobrodošlice. Usput objašnjavaju da se ovde proizvode sirupi, sokovi, hrana za bebe „frutek"...

Kakav je novi gazda? Smeta li im što je iz Srbije?

„Nama to nije problem. Važno nam je da plate budu redovne i da nema otpuštanja. Novi vlasnik je očuvao svoju proizvodnju u Srbiji, pa se nadamo da će i našu", vele radnici....

Ceo tekst pročitajte u rubrici Fokus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.