Kad bi svi plaćali - porez upola jeftiniji

Izvor: B92, 05.Nov.2015, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad bi svi plaćali - porez upola jeftiniji

Predsednik opštine Knić Ljubomir Đurđević tvrdi da bi porez na imovinu u toj varošici bio 50 odsto jeftiniji kada bi ga plaćali svi koji imaju imovinu.

On je najavio da će lokalna samouprava u narednoj godini sprovesti popis.

"Namera nam je da popišemo apsolutno sve koji imaju imovinu, pa i one vile oko Gružanskog jezera", rekao je Đurđević.

Nije u redu, dodao je Đurđević, da jedan broj građana plaća porez na imovinu i da samo oni nose taj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teret, dok drugi nemaju nameru da poreskim organima prijave imovinu.

U Kniću, prema poslednjem popisu živi oko 14.500 stanovnika, a opštinska poreska uprava je za 2015. godinu uradila oko 6.000 poreskih rešenja.

Prema opštinskoj odluci, prosečna cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2015. godini u prvoj zoni iznosi 21.156 dinara za poslovne zgrade i druge građevinske objekte koji služe za obavljanje delatnosti, a 12.772 dinara za kuće za stanovanje.

U četvrtoj i poslednjoj zoni, prosečna cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu iznosi za poslovne zgrade 16.228 dinara, a za kuće u toj zoni 9.884 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.