Kabinet Ane Brnabić: Problem sa Googleom tehnički, a ne politički

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Okt.2018, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabinet Ane Brnabić: Problem sa Googleom tehnički, a ne politički

BEOGRAD - Kabinet predsednice Vlade Srbije saopštio je danas, povodom informacija da je kompanija Google stavila Srbiju na "crnu listu", da su iz te firme dobijena "čvrsta uveravanja" da je reč o "tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu".

U saopštenju se navodi da je premijerka reagovala čim su se te informacije pojavile na društvenim mrežama i direktno stupila u kontakt sa menadžmentom kompanije Google u Sjedinjenim Američkim Državama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<
"Predsednica Vlade i njen tim zadužen za digitalizaciju, celog dana su u neposrednom kontaktu sa predstavnicima kompanije Google od kojih su dobili čvrsta uveravanja da je reč o tehničkom, a ne političkom, finansijskom ili pravnom problemu", stoji u saopštenju.

Iz kabineta predsednice Vlade su naveli da očekuju "najskorije rešenje ovog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih servisa kompanije Gugl u Srbiji" i izrazili uverenje da će se uskoro o svemu izjasniti i kompanija Google.

Upućen je apel da se važne informacije najpre provere jer kako se navodi, "objavljivanjem neproverenih informacija narušava se imidž Srbije, poverenje naših gradjana i otežava situacija poslovnoj zajednici".

Portal Vice preneo je ranije da je kompanija Google stavila Srbiju na crnu listu zemalja i ukinula saradnju i pristup njihovom ekosistemu G Suite, zbog čega su korisnici Google usluga u Srbiji ostali bez alatki koje su koristili za poslovanje.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.