KRIZNI ŠTAB POPUSTIO JOŠ JEDNU MERU! Jednoj kategoriji turista olakšan ulazak u našu zemlju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 12:12

KRIZNI ŠTAB POPUSTIO JOŠ JEDNU MERU! Jednoj kategoriji turista olakšan ulazak u našu zemlju!

Dozvoljen ulazak stranih turista u Srbiju sa kruzera na Dunavu uz brzi antigenski test

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da je odluka Kriznog štaba kojom se dozvoljava ulazak stranih turista u Srbiju sa brodova koji krstare Dunavom uz negativan brzi antigent test važan korak napred ka oporavku celokupne privrede i poboljšanju ekonomske situacije u zemlji.

Ona je objasnila da su svi kruzeri, s obzirom na epidemiološke mere >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje se primenjuju u našoj zemlji, do sada samo tranzitirali kroz Srbiju, bez zaustavljanja, jer je turistima sa kruzera bio potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju, na čiji se rezultat dugo čeka.

- Uz relaksaciju ove epidemiološke mere, očekujemo da strani turisti više neće samo prolaziti brodovima kroz našu zemlju, već će izdvajati dodatna sredstva za obilaske, posete muzejima i drugim institucijama kulture, kao i za posete restoranima i kupovinu suvenira, što će pozitivno uticati na povećanje deviznog priliva od turizma i doprineti oporavku turističke privrede - naglasila je Matić.

Kako je saopštilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Krizni štab je tu odluku doneo na predlog ministarke Matić da se dozvoli stranim turistima da izađu sa brodova uz potvrdu o negativnom antigenskom testu.

Turistički brodovi na kojima se nalaze grupe stranih turista tokom krstarenja posećuju i obilaze Beograd, Novi Sad, Donji Milanovac, Golubac i Apatin i ne zadržavaju se duže od 12 sati.

Na osnovu odluke Kriznog štaba, uvažavajući specifičnost i značaj kruzing turizma, turistima sa brodova/kruzera biće omogućeno testiranje u pristaništu, a putnici bi napuštali brod tek po dobijanju negativnog rezultata brzog antigenskog testa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.