KORIDOR 10 ARTERIJA JUGA SRBIJE: Brnabić u Bosilegradu otkrila - slede ambiciozni planovi

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 18:28

KORIDOR 10 ARTERIJA JUGA SRBIJE: Brnabić u Bosilegradu otkrila - slede ambiciozni planovi

U najavi veliki projekti

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Vlada ima ambiciozne planove za jug Srbije i da se završavaju koridori koji se decenijama nisu završavali, kao što je koridor 10.

Ona je prilikom posete Bosilegradu obišla opštinsku fabriku Bosilegrad i Dom zdravlja u ovom gradu, a kao kapitalni projekat u infrastrukturnoj oblasti navela je železnički koridor 10, koji će se raditi zajedno sa partnerima iz Evropske unije.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << To će biti najveći infrastrukturni projekat EU, ne samo u Srbiji nego i u ovom delu Evrope za koji ćemo preko Investicionog fonda za Zapadni Balkan, samo za deonicu od Beograda do Niša dobiti oko 600 do 700 miliona evra bespovratnih sredstava - rekla je premijerka.

Dodala je da se sada radi na proceni vrednosti železničkog koridora 10 od Niša odnosno od Brestovca do Preševa i granice sa Severnom Makedonijom.

Istakla je da se paralelno sa ovim ulaže i u putnu infrastrukturu i na regionalnim i lokalnim putevima, gde se iz republičkog budžeta pomaže lokalnim samoupravama da sređuju puteve na svojim teritorijama.

- To ćemo nastaviti i dalje da radimo jer su putevi najvažnija stvar da ljudi ostaju da žive tamo gde su rođeni, da investitori dolaze ali i i da lokalna privreda lakše dođe do svojih tržista i svojih kupaca - istakla je Ana Brnabić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.