KONAČNO LEPE VESTI! Ukoliko imate kredit - ova odluka NBS direktno utiče na vas

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023, 13:02

KONAČNO LEPE VESTI! Ukoliko imate kredit - ova odluka NBS direktno utiče na vas

Do sad je 13 puta bilo povećanja.

Po prvi put od aprila prošle godine, referentna kamatna stopa nije povećana, već je ostala na nivou od šest odsto, odlučio je izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS).

Pre ove sednice u NBS, ključna kamatna stopa bila je povećavana 13 puta zaredom.

Prvi put kamata je povećana u aprilu prošle godine, i to za pola procenta, te je iznosila 1,5 odsto. Poslednji put, povećanje se desilo prošlog meseca, kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << referentna stopa porasla za 0,25 odsto, te je iznosila šest procenata.

Inače, rast referentne kamatne stope direktno utiče na visinu rata onih dužnika koji su podigli kredit u dinarima sa varijabilnom kamatnom stopom, ali oni, barem ovaj mesec, mogu da odahnu i ne brinu o povećanju rate.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.