KO MOŽE DA konkuriše -dodeljuje se novac za uređenje jezera, biciklističkih staza, zabavne objekte

Izvor: BKTV News, 12.Jan.2018, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO MOŽE DA konkuriše -dodeljuje se novac za uređenje jezera, biciklističkih staza, zabavne objekte

Dodela podsticaja za izgradnju kongresnih i zabavnih objekata, infrastrukture kako bi se poboljšala turistička ponuda Srbije.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je danas konkurs za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u Srbiji u ovoj godini.

Kako navode, konkursom su predviđeni podsticaji za izgradnju infrastrukture i suprastrukture (galerije, izložbeni, kongresni i zabavni objekti koji su u neposrednoj vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sa ugostiteljskim objektima i objektima sportsko-rekreativnog sadržaja), u turističkim destinacijama kao i za projekte promocije, edukacije i treninga u turizmu u Srbiji.

Pravo na dodelu bespovratnih sredstava imaju organizacije i institucije čiji je osnivač Vlada, ili opština, a koje nisu indirektni korisnici budžeta.

"Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju destinacijske menadžment organizacije, privredna društva, odnosno druge organizacije i institucije čiji je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, a koje nisu indirektni korisnici budžeta", navode u ministarstvu.

Takođe, pravo na novac imaju i preduzeća u kojima je Republika većinski vlasnik i preduzeća koja upravljaju turističkim prostorom, ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture.

Zatim, organi AP Vojvodina u čijoj su nadležnosti poslovi iz oblasti turizma, kao i pravna lica osnovana od strane AP Vojvodina kojima je povereno obavljanje poslova iz oblasti turizma, jedinice lokalne samouprave, turističke organizacije kao i druga preduzeća osnovana od strane lokalne samouprave kojima je povereno obavljanje poslova iz oblasti turizma, kao i neprofitne institucije za realizaciju projekata razvoja turizma.

Novac koji država bude dodelila moći će da se koristi  i za uređenje javnih površina, trgova, platoa, dečijih igrališta, marina, za uređenje ski-staza, pešačkih i biciklistickih staza, kao i za čišćenje obala reka i jezera i za postavljanje turističke signalizacije.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.