KO ĆE OSVOJITI BERLUSKONIJEVU IMPERIJU? Jednog od najmoćnijih muškarca na planeti naslediće JEDNA OD OVE TRI ŽENE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 18:37

KO ĆE OSVOJITI BERLUSKONIJEVU IMPERIJU? Jednog od najmoćnijih muškarca na planeti naslediće JEDNA OD OVE TRI ŽENE!

Marina Berluskoni, ćerka pokojnog Silvija, i njegova partnerka Marta Fašina, vremenom su izgradile prilično blizak odnos.

Svakog ponedeljka, u poslednjih 30 godina, Marina i njen brat Pjer Silvio Berluskoni razgovarali su o biznisu i politici za vreme večere, zajedno sa svojim ocem i njegovom najbližom pratnjom u rezidenciji van Milana.

Ipak, ove nedelje nije bilo takve večere u vili San Martino, imanju iz 18. veka, jer je italijanski mogul i bivši premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - preminuo.

Prema rečima izvora bliskih Marini Berluskoni (56), najstarijoj ćerki medijskog tajkuna, nju je u zoru probudio poziv najnovije partnerke Silvija Berluskonija - političarke Marte Fašine, koja joj je rekla da je trostruki premijer na samrti, i da bi bi trebalo da požuri u bolnicu.

Kasnije tog jutra, 12. juna, Silvio je preminuo.

Marina koja više od dve decenije predsedava porodičnom holding kompanijom "Fininvest", vrednom 4 milijarde evra, sklopila je "savez" sa 33-godišnjim partnerom svog oca, koji je poslanik u njegovoj stranci, Forza Italia.

Dve žene, koje su se u sredu držale za ruke i bile vidno uzrujane tokom Berluskonijeve državne sahrane, obe su bile redovne na porodičnim večerama održavanim ponedeljkom.

Iako zvuči paradokslano, ali Marinu je njen otac jednom prilikom opisao kao "ženu koja je zauzela mesto njegove voljene majke Roze", nakon njene smrti 2008. Marina se sada opet pominje, ali u kontekstu "političkog naslednika" Silvija Berluskonija.

Ipak, neki upućeni izvori kažu da je Marinino nedavno učešće u političkim diskusijama iza kulisa, samo bilo podstaknuto njenom željom da "zaštiti" svog bolesnog oca. Posle borbe u bolnici u aprilu, Berluskonijev lekar je rekao da se Italijan već neko vreme bori sa leukemijom.

Bivši premijer je, prema rečima jedne osobe bliske porodici, često tražio od Marine da se kandiduje za mesto u parlamentu, kako bi ga na kraju nasledila na čelu stranke.

Inače, Marta Fašina, 33-godišnja partnerka Silvija Berluskonija, u sredu 14. juna je bila u prvom redu u Milanskoj katedrali tokom državne sahrane bivšeg italijanskog premijera. Italijanski mediji ovih dana pišu, pozivajući se na pouzdane izvore, da Marina ima "blizak i privržen odnos" sa Fašinom, takođe motivisan da se Silvio onomad izoluje od "političkih lešinara".

Pouzdani ljudi, bliski porodici, kažu da je Marta Fašina bila "apsolutno odana Silviju".

Ona je nekada radila kao menadžer za odnose s javnošću u fudbalskom klubu AC Milan, koji je do 2017. bio u vlasništvu Silvija Berluskonija, a onda se kroz partijske redove i uz Marininu podršku polako penjala ka političkom vrhu.

O njihovoj udruženosti govori i ovaj podatak: dve najbliže žene Berluskoniju uspele su da ograniče pristup vili San Martino njegovoj nekada najbližoj političkoj pomoćnici Liči Rončuli, kažu analitičari. Inače, Liča - bivši član Evropskog parlamenta i poslanik stranke Forza Italia - godinama je bila najuticajniji član stranke zajedno sa ministrom spoljnih poslova, Antoniom Tajanijem.

Ali, nakon nekoliko političkih posrnuća koji su doveli do tenzija u javnosti između Berluskonija i aktuelne premijerke Đorđe Meloni, i to u prvim danima njene vlade, Marina i Marta Fašina savetovale su Silvija da izbaci Liču Rončuli iz svog užeg kruga.

Marina je uzela stvar u svoje ruke da popravi veze sa Đorđom Meloni, sa kojom je od tada, navodi se, izgradila "blizak radni odnos". Očekuje se da će 56-godišnja Italijanka iskoristiti ovaj novi kontakt, kako bi osigurala kontrolu nad medijskom imperijom svoje porodice, koja se proteže od televizije do izdavaštva i produkcije i koja se bori usred strukturalnih promena u industriji i povećane konkurencije platformi za striming.

Marina je udata za bivšeg baletana, Mauricija Vanadiju, i ima dvoje dece, a jedno je nazvano po njenom pokojnom ocu. Ona i njena četiri brata i sestre poseduju između 7 i 8 odsto udela u "Fininvest"-u. Holding kompanija takođe kontroliše izdavača "Mondadori" i zajmodavca "Banca Mediolanum".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.