KINA I SRBIJA STRATEŠKI PARTNERI Momirović u Pekingu održao sastanak sa Deng Lijem (FOTO) - ovo su planovi dve zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2023, 12:33

KINA I SRBIJA STRATEŠKI PARTNERI Momirović u Pekingu održao sastanak sa Deng Lijem (FOTO) - ovo su planovi dve zemlje

Prva poseta srpske delegacije NR Kini nakon tri godine pauze izazvane koronavirusom.

Srbija je posvećena jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa NR Kinom i daljem unapređenju ekonomskih i trgovinskih odnosa, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas, tokom zvanične posete NR Kini, održao sastanak sa zamenikom ministra spoljnih poslova NR Kine Deng Lijem u Pekingu.

- Današnja poseta Pekingu i trodnevna poseta NR Kini je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prva poseta jedne srpske delegacije posle trogodišnje pauze izazvane Korona krizom - rekao je ministar Momirović i dodao da je zamenika ministra spoljnih poslova NR Kine Deng Lija informisao o rezultatima koje kineske kompanije ostvaruju na našem tržištu, a pre svega kompanije Zijin i Hbis.

- Ove dve kineske kompanije promenile su srpsku ekonomiju i značajno doprinose ukupnom BDP-u Srbije - naglasio je ministar Momirović.

Ministar Momirović je takođe i napomenuo da kineske građevinske kompanije koje zajedno sa našim građevinsim kompanijama grade autoputeve i brze pruge ponovo izgrađuju Srbiju.

- Srbija je izvozno orijentisana prema kineskom tržištu, što će dodatno biti podstaknuto potpisivanjem Memoranduma o razumevanju, čime formalno počinjemo rad na Sporazumu o slobodnoj trgovini između naše dve države - zaključio je ministar Momirović i najavio da će Memorandum o razumevanju biti potpisan u sredu nakon sastanaka sa ministrom trgovine NR Kine Vang Ventaom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Momirović: Srbija posvećena jačanju partnerstva sa Kinom

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 10.Apr.2023

PEKING – Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je Srbija posvećena jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa NR Kinom i daljem unapređenju ekonomskih i trgovinskih odnosa nakon sastanka sa zamenikom ministra spoljnih poslova Kine Deng Lijem. “Današnja poseta Pekingu...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.