KAZNE ZA TURISTE I DO 7.000 EVRA: Ono što mnogi vole da rade, postalo je zabranjeno na nekim plažama (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2023, 19:34

KAZNE ZA TURISTE I DO 7.000 EVRA: Ono što mnogi vole da rade, postalo je zabranjeno na nekim plažama (FOTO)

U Crnoj Gori i Hrvatskoj počeo je obračun sa onima koji ostavljaju stvari na plaži.

Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat i Komunalno preduzeće "Tivat" organizovali su više zajedničkih akcija uklanjanja peškira, plastičnih boca i drugih predmeta kojima posetioci plaža pokušavaju da "rezervišu" mesto za naredni dan.

Iz lokalne uprave poručuju da neće tolerisati ovu pojavu i apeluju na građane da na plažama ne ostavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pomenute predmete.

Apel je upućen posebno imajući u vidu da je kazna za ovaj prekršaj 100 evra za fizička i do 7.000 evra za pravna lica, prenose mediji.

– Službenici Komunalne policije upozoravaju korisnike plaža da će oni koji na plažama ostavljaju ove predmete biti kažnjeni, a stvari će biti uklonjene sa plaže – saopšteno je iz tivatske opštine.

Isti slučaj zabeležen je i u susednoj Hrvatskoj. Naime, opština Kolan na Pagu preduzela je akciju prikupljanja peškira i opreme sa plaže koju su ljudi "rezervisali" kako bi oslobodili mesta za druge posetioce.

– Važno je napomenuti da je ovogodišnje ostavljanje stvari na plaži znatno smanjeno u odnosu na prošlu godinu, kada je sprovedena slična akcija sakupljanja – napisali su iz opštine i naglasili važnost da svi postioci plaže vode računa o odgovornosti prema okolini i drugim ljudima, kao i poštovanju pravila kako bi se stvorilo ugodno i sigurno okruženje.

– Predmete koji su uklonjeni sa plaže moguće je pokupiti ispred igrališta u Mandrama. Zaposleni Opštine Kolan nisu odgovorni za predmete koji su uklonjeni – navodi se.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.