KAO U FANTASTIČNIM PRIČAMA: Saudijski princ pravi grad sa veštačkim mesecom i letećim kolima

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAO U FANTASTIČNIM PRIČAMA: Saudijski princ pravi grad sa veštačkim mesecom i letećim kolima

Mohamed bin Salman u pustinji želi da izgradi grad budućnosti

Veštački mesec će svake večeri osvetljavati nebo, a ostrvo u stilu Jurskog parka omogućiće posetiocima druženje sa dinosaurima robotima.

Takođe, među 2.300 stranica dokumenata su planovi o prisilnom preseljenju lokalnih plemena, stvoriće klinike za ljudski genetski inženjering i vladin nadzor 24/7 - što znači da ovaj futuristički grad možda više liči na naučnu fantastiku.

Od 2017. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman, poznatiji kao MBS, sarađuje sa konsultantskim timovima na razvoju svoje vizije grada u vrednosti 500 milijardi dolara u severozapadnom delu Saudijske Arabije.

Princ planira i da se reši pustinje, a planira stvaranje veštačle kiše preko Neoma, kako bi hladio grad.

Iako predviđa sjajne stvari futuristički grad takođe zvuči poput totalitarne nadzorne države.

Biće to potpuno automatizovan grad, i kako piše u dokumentaima, računar će moći da registruje zločine a da ne mora niko da ih prijavi.

Po svemu sudeći, odnosno kako to plan pokazuje, princ ne misli samo da stvori poseban grad, već će samo odabrani moći da žive u njemu.

Pogledajte rezultate

NEOBIČNO ISTRAŽIVANJE: Ovako bi izgledala Zemlja da na njoj ostane SAMO 100 LJUDI (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SAUDIJSKI PRINC GRADI MEGA GRAD, SA VEŠTAČKOM KIŠOM I MESECOM: Želi da prestigne Holivud po zabavi, francusku obalu po odmoru, ali... OVO je zastrašujuće!

Izvor: Kurir, 04.Avg.2019

Kada je pre nekoliko godina svojim helikopterom princ Muhamed bin Salman sleteo na loakciju pored mora na severozapadu Saudijske Arabije, odlučio je da će na tom mestu sagraditi grad budućnosti kakav svet još nije video.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.