KAKO DA UŠTEDITE NOVAC TOKOM PRAZNIKA? Počinje novogodišnja euforija, a ovo je način da se ne rasipate

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2021, 21:11

KAKO DA UŠTEDITE NOVAC TOKOM PRAZNIKA? Počinje novogodišnja euforija, a ovo je način da se ne rasipate

Nije do količine novca kojim raspolažete nego do veštine kako raspolažete, to definiše vašu finansijsku bućnost.

Period oko Nove Godine i Božića je vreme velike potrošnje, na pitanje kako uštedeti novac, odgovore nam je dao Dušan Uzelac.

U decembru i januaru se razvija ta neka "praznična euforija" koja nas navodi na potrošnju. Dušan Uzelac dao je savete kako da sačuvate novac od prekomerne potrošnje.

- Potrošiti sve što nam ne treba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - naglasio je stručnjak za finansije za Kurir televiziju i istakao da treba odvojiti ono što vam je neophodno.

Kako su mnogi građani skloni uzimanju kredita za kupovinu poklona, Uzelac je okarakterisao kao izuzetno lošu odluku.

- Dokazano je da se mi u finansijama ne ponašamo racionalno i mnogo emotivno, mi nikada ne možemo potrošiti "tuđ" novac i kad uzmemo kredit, uzeli smo kredit od nas samih.

Kako zapravo napraviti taj plan potrošnje, Uzelac nas je usmerio:

- Odvojite ono što treba da se odvoji - isplanirajte svoj mesec i sav novac koji vam je potreban za račune i događaje odvojite sa strane, a sav preostali novac vam ostaje na trošenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.