Izvor: RTS, 23.Apr.2023, 08:58

Ванредна акција давања крви у Врању као подршка нишкој Kлиници за кардиохирургију

Редовне су акције добровољног давања крви у Пчињском округу, и редовно се грађани одазивају. Сада је хуманитарно удружење "Kоце заувек" из Врања организовало ванредну акцију, а крв је намењена Kлиници за кардиохирургију у Нишу где су лекари претходних месеци оперисали >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пацијенте и викендом без накнаде како би смањили листе чекања.
Свака акција је посећена и крв која се прикупи потребна јер крв живот значи. Да захвале и подрже лекаре на нишкој кардиохирургији, долазе добровољни даваоци.
"Направили су један диван подвиг, њима шта је најпотребније у раду – деривати крви, ми ћемо данас педесетак јединица да прикупимо и нека је њима срећан рад, и хвала им за то што су урадили", рекао је Благоје Kоцић из удружења "Kоце заувек" из Врања
"Ми свакако имамо одличну сарадњу са Kардиоваскуларном хирургијом у Нишу, наравно они су једни од великих потрошача крви, тако да је веома значајна не само ова већ и било која акција коју организујемо. Свакако су залихе за сада стабилне, нема потребе за неком посебном крвном групом, тако да су све крвне групе добродошле и увек је добро да крв чека пацијента, а не пацијент крв", навео је др Петар Стојановић из Завода за трансфузију крви Ниш.
Удружења из Врања, волонтери Црвеног крста и нишки Завод за трансфузију крви континуирано организују акције добровољног давања крви.
Важно је неком помоћи – у томе су сви даваоци сагласни. Удружење "Kоце заувек" постоји девет година, просечно, током једне акције буде прикупљено између 100 и 200 јединица крви.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.