Juventus za salate počeo proizvodnju kod Rume

Izvor: Mondo, 02.Nov.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Juventus za salate" počeo proizvodnju kod Rume

Italijanska fabrika salata La Linea Verde, otvorena je danas u selu Dobrinci kod Rume sa 70 zaposlenih, a u punom kapacitetu tokom trogodišnje realizacije projekta imaće 150 radnika.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Fabrika se prostire na 6.000 kvadratnih metara, proizvodiće i pakovati salatne obroke, a kako je navedeno na otvaranju, mala poljoprivredna gazdinstva imaće priliku da budu kooperanti ovog italijanskog investitora, koji je izvozno orijentisan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
U prvoj fazi 10 miliona evra

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević rekao je da je investicija vredna 10 miliona evra u prvoj fazi. "Ovakvi investitori i ovakve investicije u prerađivačke kapacitete preko su potrebni poljoprivredi Vojvodine i Srbije, jer se na ovaj način stvaraju preduslovi za proizvodnju finalnih proizvoda, a potom i za izvoz tih proizvoda s dodatom vrednošću", rekao je on.

Ministar poljoprivrede Srbije, Branislav Nedimović rekao je novinarima da je država odobrila 24 projekta u prerađivački sektor i genetsko unapređivanje stočnog fonda.

On je objasnio da je jedan od takvih projekata fabrika "La Linea Verde", koja po njegovim rečima predstavlja "Juventus u prerađivačkoj industriji".

"Ovo je fabrika na selu, koja je izgrađena na mestu gde niko nije mogao da pretpostavi. Sada će poljoprivrednici koji tu žive imati i priliku da svoje povrće prodaju upravo ovoj fabrici", rekao je Nedimović.

Predstavnici Ministarstva za poljoprivredu uručili su kompaniji La Linea Verde ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini po osnovu prava prvenstva zakupa.

To je blizu 100 hektara obradive površine za plastenike, u susednim Kraljevcima.

Na teritoriji opštine Ruma, gde prema podacima postoji 1.500 hektara pod povrćem.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nedimović: Italijanska kompanija iz Dobrinaca je Juventus prehrambene industrije

Izvor: Blic, 02.Nov.2018

Italijanska fabrika "La Linea Verde" iz Dobrinaca kod Rume, koja salatom snabdeva trgovinske lance u Srbiji, Hrvatskoj i Rusiji, danas je dobila rešenje o zakupu 99 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta na 30 godina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.