Izvor: FXLider.com, 05.Feb.2013, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jutarnja analiza za 5.2. 2013.

Evropska valuta oslabila je u odnosu na američki dolar pod uticajem političkih previranja u zoni evra. Premijer Španije Mariano Rajoy suočava se sa optužbama opozicije u vezi korupcije zbog čega se traži I njegovo povlačenje.Britanska funta se donekle oporavila u odnosu na američki dolar. Prema Nacionalnom institute za ekonomska I socijalna istraživanja Velike Britanije ekonomija ove zemlje će ostvariti sporiji rast tokom ove godine nego što je ranije prognozirano. Američke akcije imale su najveći procentualni pad u toku 2013 godine zbog povećane političke nesigurnosti u Španiji I Italiji kao I neubedljivih ekonomskih podataka koji su objavljeni u SAD-u. Cena zlata je počela da se oporavlja sa početkom ove nedelje. Burna politička situacija u Evropi I nedovoljno pozitivni rezultati američke privrede uticali su da investitori ponovo počnu da se vraćaju investiranju u zlato kao sigurnu investiciju.Cena sirove nafte pala na najniži nivo u poslednjih nedelju dana zbog zabrinutosti oko globalnog rasta. Uprkos relativnom dobrim ekonomskim podacima u Australiji I Kini trgovci naftom počeli su da osećaju posledice jučerašnjeg pada cena akcija na globalnom nivou.
Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.
 

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

GBP/USD

Izvor: FXLider.com, 05.Feb.2013

Britanska funta tokom evropskog trgovanja naglo je porasla nakon što su objavljeni pozitivni rezultati iz sektora usluga. Ovaj sektor ima dominantnu ulogu u ekonomiji Velike Britanije tako da je njegov rast tokom januara signalizirao da je još jedna recesija verovatno izbegnuta. PMI u uslugama...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.