Juncker traži od Contea smanjenje deficita

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Dec.2018, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juncker traži od Contea smanjenje deficita

BUENOS AJRES – Predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker poručio je talijanskom premijeru Giuseppeu Conteu na summitu G20 u Buenos Airesu da mora smanjiti državne izdatke za oko 4,5 milijardi eura kako bi izbjegao uvođenje sankcija.

To bi značilo, kako navodi Juncker, smanjenje ciljanog proračunskog  deficita za iduću godinu sa 2,4 na 1,95 posto, prenosi Bloomberg. Evropska komisija je odbila komentirati tu informaciju, već su samo potvrdili da su se Juncker i >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Conte sastali i da su „imali još jedan dobar sastanak“.

Talijanski zastupnici još uvijek razmatraju razne amandmane o proračunu za sljedeću godinu.

Bloomberg navodi da će Konte morati da razgovara sa svojim najbližim suradnicima, Matteom Salvinijem i Luigijem di Maiom, o smanjenju deficita.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Junker traži od Kontea smanjenje budžetskog deficita

Izvor: Blic, 03.Dec.2018, 00:51

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker poručio je italijanskom premijeru Đuzepeu Konteu na samitu G20 u Buenos Ajresu da mora da smanji državne izdatke za oko 4,5 milijardi evra kako bi izbegao uvođenje sankcija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.