Izvor: B92, 05.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugoslavija je ponovo ispunila uslove za izvoz mesa u EU

Beograd -- Jugoslavija je nakon 11 godina, ponovo ispunila uslove za izvoz govedjeg i teleceg mesa na trziste Evropske unije, saopsteno je u petak iz kabineta potpredsednika savezne vlade i ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom Miroljuba Labusa.

Evropska komisija je, na predlog Vlade SR Jugoslavije, uredbom koja je stupila na snagu 1. jula ove godine, registrovala Institut za higijenu i tehnologiju mesa, kao instituciju za izdavanje uverenja o autenticnosti proizvoda, stoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u saopstenju. Ovom odlukom, ispunjeni su svi tehnicki uslovi za izvoz naseg mesa na trziste EU i omoguceno je nasoj klanicnoj industriji da koristi izvozne povlastice odobrene krajem 2000. godine. Povlastice, odnosno izuzetne trgovinske mere za izvoz proizvoda iz SRJ, omogucavaju izvoz govedjeg i teleceg mesa u kolicini "od 9975 tona, po carinskoj stopi koja je 80 odsto niza od stope koju EU primenjuje prema trecim zemljama".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.