Izvor: B92, 03.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugoremedija: Skupština napolju

Zrenjanin -- Zrenjaninski Trgovinski sud oglasio se nenadležnim u rešavanju spora poslovodstva i radnika Jugoremedije.

Sud je doneo takvo rešenje pozivajući se na član 46 Zakona o privrednim preduzećima jer je sedište Jugoremedije u Nišu. Istovremeno, vlasnici 58 odsto kapitala fabrike nastavili su protest, insistirajući na hitnom održavanju vanredne Skupštine akcionara.

Više od 300 otpuštenih radnika-akcionara Jugoremedije iz Zrenjanin održalo je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vanrednu Skupštinu akcionara ispred kapije te fabrike lekova jer im uprava nije dopustila da uđu.

Otpušteni radnici-akcionari su, nakon što je utvrđeno da imaju većinski paket akcija od 50,89 odsto i da mogu da odlučuju o budućnosti preduzeća, doneli odluku o vraćanju njegovog sedišta iz Niša u Zrenjanin.

Mali akcionari smenili su predsednika Skupštine akcionara Zlatka Markovića, koji je i zamenik generalnog direktora Jugoremedije, i umesto njega na tu funkciju imenovali Zoru Vujaković.

Većinske vlasnike Jugoremedije ubuduće će pred Skupštinom predstavljati Zdravko Deurić. Predsednik Udruženja malih akcionara Zdravko Deurić rekao je da je ispred fabričke kapije, uz verifikaciju mandata i smenu Markovića, upućen poziv direktoru Jugoremedije Jovici Stefanoviću da dođe u Zrenjanin radi nastavka vanredne Skupštine.

Savet: Podnećemo krivične prijave

Savet za borbu protiv korupcije podneće krivične prijave protiv uprave Jugoremedije zbog sprečavanja većinskih vlasnika da uđu u svoj posed, saopšteno je iz Saveta.

U saopštenju Saveta, koje je potpisala predsednica Verica Barać, navodi se da je izvršenje pravosnažne sudske presude obavezujuće za sve i da je ometanje njenog izvršenja krivično delo.

Taj savet je najavio da će podneti krivične prijave protiv uprave Jugoremedije i protiv drugih koji ometaju uspostavljanje zakonitog stanja, uključujući i odugovlačenje Agencije za privredne registre da izvrši pravosnažnu sudsku presudu, zbog zloupotrebe službenog položaja i samovlašća.

Verica Barać prisustvovala je danas vanrednoj sednici Skupštine akcionara zrenjaninske fabrike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.