Izvor: Glas javnosti, 19.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Jugo-tonu“ cena skočila 400 puta

NOVI SAD - Preduzeće za skladištenje i sušenje žitarica i industrijskog bilja „Silos“ iz Kovina kupio je na jučerašnjoj aukciji u Novom Sadu za 166 miliona dinara Aleksandar Grgić iz Beograda. Početna cena preduzeća bila je 15,2 miliona dinara, a za vlasništvo u „Silosu“ nadmetalo se 12 učesnika. Novi vlasnik u obavezi je da dodatno investira najmanje 3,9 miliona dinara. Najvažnija imovina tog preduzeća su silos sa dve sušare, magacin gotovih proizvoda i upravna zgrada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Veterinarsku stanicu Sremska Mitrovica kupila je za 67 miliona dinara Vera Šćepanović iz Vrbasa, koja je ranije kupila tri veterinarske stanice u Vojvodini. Ona je rekla da sa svojom porodicom planira da razvija veterinarsku delatnost u Srbiji i proizvodnju stočne hrane, kao i da otvara prodavnice hrane za domaće životinje.

Preduzeće za prikazivanje filmova „Ekran“ iz Sombora kupio je za 17,8 miliona dinara Branislav Rodić iz Sombora. Najvažnija imovina preduzeća su dva bioskopa u Somboru. Veterinarsku stanicu Vršac kupio je za 6,67 miliona dinara konzorcijum koji je predstavljao Duško Solarević iz Vršca, dok je Veterinarsku stanicu Apatin za četiri miliona dinara kupio Endre Rižanji iz Svilojeva.

Preduzeće za prodaju i servis elektronike i mehanike „Birostroj“ iz Subotice kupio je za 6,4 miliona dinara Dragan Zeljković iz Subotice, koji je kazao da za dve godine planira uvođenje novih delatnosti, kao i da izgradi još jedan poslovni objekat u industrijskoj zoni u Subotici. Nova vlasnica preduzeća za unutrašnju i spoljnu trgovinu „Jugo-ton“ iz Subotice je Vesna Juhas iz Subotice. Ona je to preduzeće platila 1,51 milion dinara, što je u oko 400 puta više od početne cene. Prodato je i preduzeće za trgovinu na veliko i malo „Pekos“ iz Rume, čiji je vlasnik za 342.000 dinara postao Milenko Žunić iz Rume, prenosi Beta.

Neuspešna je bila prodaja „Zvezda filma“ iz Novog Sada, „Puteva“ iz Zrenjanina i građevinskog preduzeća „Marko Orešković“ iz Apatina. Nije bilo zainteresovanih kupaca ni za „Gradnju“ iz Novog Sada, preduzeće za trgovinu i usluge „Okrim-Sloga-Agrar“ iz Zrenjanina i za veterinarske stanice Vrbas i Odžaci.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.