Jovanović: Program Skok u budućnost – Srbija 2027 simbolizuje pobedu Srbije

Izvor: B92, 03.Feb.2024, 13:54

Jovanović: Program "Skok u budućnost – Srbija 2027" simbolizuje pobedu Srbije

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović je danas istakao da program Skok u budućnost – Srbija 2027. simbolizuje pobedu Srbije.

"To je rekao bih, program kakav Srbija do sad nije ni imala, ali ne samo Srbija, rekao bih da i u Evropi ne postoji takav program. Ovaj program simbolizuje pobedu Srbije, uspešnu Srbiju, veoma ambiciozan program i rekao bih da je predsednik Aleksandar Vučić jedini političar koji je zahvaljujući svojoj snazi i svojoj politici, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlučnosti i viziji u svim ovim geopolitičkim dešavanjima ima snage da sprovede taj program. Naravno mi mu svi moramo pomoći i već sad radimo danonoćno da

realizujemo taj program. On se sastoji od nekih šest koraka – šest stavki, a naravno pod broj jedan je standard građana, rast plata i penzija, minimalne zarade, a već na mestu broj dva je modernizacija“, rekao je Jovanović gostujući danas na TV Informer.

Govoreći o modernizaciji, Jovanović je istakao da ona znači dalju digitalizaciju, dalje ulaganje u nauku, tehnologiju i veštačku inteligenciju.

"Mi sve više ulažemo u napredne tehnologije. Dolaze investitori koji koriste napredne tehnologije i digitalizaciju u industrijskoj proizvodnji", kaže Jovanović.

On je posebno istakao da digitalizacija prožima i sve ostale tačke programa "Skok u budućnost – Srbija 2027" i da će od održavanja EKSPA korist imati cela Srbija.

Gostujući na televiziji Jovanović je predstavio najznačajnije projekte koji očekuju resor telekomunikacija a to su završetak radova na Ložionici, početak izgradnje Inovacionog distrikta, nabavka novog superkompjutera, razvoj veštačke inteligencije, uvođenje 5G mreže i uvođenje interneta u selima širom Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.