Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još se čeka revizija privatizacije

Beograd -- Milko Štimac kaže da reviziju privatizacije mora da uradi nezavisna institucija.

Još uvek aktuelni predsednik skupštinskog Odbora za privredu i privatizaciju rekao je u sredu da je nemoguće da taj Odbor i sprovodi proces privatizacije i vrši kontrolu.

"Odbor je skupštinsko telo, a Skupština radi na strateškom nivou. Ne može organ Skupštine da se bavi pojedinačnim slučajevima i da presuđuje, to je stvar sudova, a Odbor može da donese preporuke, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da zauzme određene stavove, da proba da posreduje, kao što je u mnogim firmama probao i uspevao da pomiri različite stavove i interese. Odbor ne može da presuđuje i da kaže da neki ugovor mora da se poništi ili, pak, da zabrani poništavanje nekog ugovora", kaže Milko Štimac.

Pre 4 meseca bivši ministar privrede Dragan Maršićanin je izjavio da će biti pokrenut postupak revizije privatizacije.On je tada najavio preispitivanje privatizacije 80 preduzeća u Srbiji, među kojima je i "Jugoremedija", a iz Vlade je najavljeno da će biti formiran tim ljudi koji će se baviti postupkom revizije spornih privatizacija. Posle te izjave nije izvršena ni jedna revizija, a skupštinski Odbor za privredu i privatizaciju je uputio preporuku da bude izvršena revizija prodaje "Jugoremedije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.