Još jedno neprijatno iznenađenje za vozače

Izvor: S media, 19.Jan.2012, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedno neprijatno iznenađenje za vozače

Vlasnici automobila kojima u novim saobraćajnim dozvolama nije upisan podatak o maksimalnoj dozvoljenoj masi vozila, moraće zbog administrativne greške da izvade novu saobraćajnu dozvolu. To će ih stajati dodatnih 1,200 dinara.

Vozači koji su među prvima registrovali svoje automobile 2011. godine, sad će morati ponovo da izvade sabraćajnu dozvolu. I to zbog greške za koju nisu krivi.

Problemi sa zelenim kartonom

Najnesrećniji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vozači na svetu (VIDEO)

Moraće da zaboravi na svoj auto (VIDEO)

Kako je u razgovoru rekao vlasnik agencije za registraciju vozila “Dokument”, Zoran Ašković, problem je nastao zbog starih registracionih listova za tehničke preglede, u kojima nije postojala rubrika “maksimalna dozvoljena masa vozila”.

Dopis o novim registracionim listovima upućen je firmama koje obavljaju tehnički pregled tek 1. januara 2011. godine. S obzirom da je zakonski rok važenja tehničkog pregleda mesec dana, svim vozačima koji su to uradili u decembru 2010. godine, kada je korišćen stari registracioni list, u novim saobraćajnim dozvolama nije upisana maksimalna dozvoljena masa vozila.

S obzirom da procedura podrazumeva, najpre dobijanje potvrde sa kojom se vozi do izdavanja saobraćajne dozvole, a zatim čekanje do dobijanja i same dozvole, vozače očekuje i čekanje od petnaestak dana.

Moguće je na pojedinim šalterima MUP-a moguće izbeći nove troškove i čekanje, tako što vlasnik automobila potpisuje izjavu u kojoj navodi da ne želi da mu u saobraćajnoj dozvoli bude upisan podatak o maksimalnoj dozvoljenoj masi.

(B92)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.