Još jedan minimalac za radnike FVK

Izvor: B92, 26.Feb.2014, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan minimalac za radnike FVK

Kraljevo -- Predstavnici Štrajkačkog odbora Fabrike vagona Kraljevo postigli su dogovor da zaposlenima te firme u petak bude isplaćen još jedna minimalna zarada.

To će im biti druga takva plata od ukupno pet koliko potražuju, a dogovoreno je i da se pregovori o njihovim zahtevima nastave.

Predsednik Štrajkačog odbora Nenad Terzić izjavio je za Agenciju Beta da zbog nastavka pregovora štrajkači neće blokirati saobraćaj. Oni su osam dana blokirali magistralnu prugu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kod Kraljeva.

"Želimo da pokažemo da hoćemo da pregovaramo, zbog čega smo i pomerili ljude sa blokade pruge kako bismo ostvarili svoje zahteve", rekao je Terzić.

On je kazao da će Ministarstvo privrede na zahtev radnika poslati kontrolu kako bi se preispitao rad uprave Fabrike vagona.

Terzić je naveo da je dogovoren još jedan sastanak s ministrom Mirovićem između 1. i 7. marta, o dinamici isplate još tri minimalca.

Na današnjem sastanku u Beogradu sa vršiocem dužnosti ministra privrede Igorom Mirovićem su razgovarali i o socijalnom programu za radnike Fabrike vagona, ali mora da se sačeka formiranje nove Vlade Srbije, izjavio je Terzić i dodao da će se odlučiti i za koji vremenski period će se overiti zdravstvene knjižice radnika Fabrike vagona koji štrajkuju više od osam meseci.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U petak još jedan minimalac za radnike FVK

Izvor: Akter, 26.Feb.2014

Predstavnici Štrajkačkog odbora Fabrike vagona Kraljevo postigli su dogovor da zaposlenima te firme u petak bude isplaćen još jedna minimalna zarada

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.