Još 30 miliona za inovativne kompanije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2018, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 30 miliona za inovativne kompanije

Vlada Srbije obezbedila je dodatnih 30 miliona dinara za inovacione vaučere za podršku malim i srednjim preduzećima, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović. 

On je, prilikom posete novosadskoj kompaniji "Karno med", koja koristi takve vaučere, objasnio da je reč o nastavku finansijske podrške saradnji nauke i privrede, preko Fonda za inovacionu delatnost.

Novosadska kompanija "Karno med", bavi se proizvodnjom medicinskih dodataka ishrani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i više od 70 odsto prihoda dolazi im iz inostranstva. Inovacione vaučere u vrednosti od 960.000 dinara, dobijene tokom prethodnog konkursa Fonda za inovacionu delatnost, kompanija je iskoristila za istraživanje koje je sproveo Medicinski fakultet.

"Mi smo sa tim vaučerima ispunili naš mali san da radimo istraživanja za koja stvarno nismo imali nikakvih resursa da ih odradimo", kaže Nenad Ristić, vlasnik i direktor kompanije "Karno med".

Vaučeri su namenjeni malim i srednjim preduzećima koja nemaju mogućnost za naučno-istraživačkim radnicima, kaže ministar Popović, objašnjavajući da država kroz vaučere plaća tu uslugu za njih. On dodaje da je ovo najbolji program kroz koji takva preduzeća mogu da dobiju znanje naših fakulteta i instituta.

"Želimo što bolju saradnju malog i srednjeg biznisa sa naučno-istraživačkom zajednicom, u tome je suština budućeg razvoja Republike Srbije", kaže Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj.

"Ja sam siguran da će se ovakvi procesi, kao što su i do sada urađeni, samo ubrzati i biti još punijeg volumena i da će ljudi ostajati u Srbiji da rade, da vide da ovde ima uslova i da odavde mogu da proizvedu sve ono što može da zadovolji svetski standard", kaže Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Novi konkurs za dodelu vaučera, otvoren je danas i traje do 21. maja, odnosno, dok se predviđeni novac za to ne utroši. Vlada Srbije do sada je preko Fonda za inovacionu delatnost podelila 49 takvih vaučera za 39 srpskih kompanija u vrednosti od 29,5 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dodatnih 30 miliona dinara pomoći za inovativne kompanije

Izvor: N1 televizija, 20.Mar.2018

Inovativnim kompanijama u Srbiji obezbeđena je budžetska pomoć od dodatnih 30 miliona dinara, kazao je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović...On je tokom posete preduzeću "CarnoMed" u Novom Sadu, jednom od korisnika inovacionih vaučera, kazao da će dodatna finansijska...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.