Izvor: B92, 12.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 200 miliona evra za puteve

Šabac -- Direktor Javnog preduzeća Putevi Srbije Branko Jocić najavio da će biti izdvojeno 200 miliona evra za obnovu i izgradnju puteva.

"Putna privreda bi trebalo da dobije 200 miliona evra iz Nacionalnog investicionog plana, a polovina tog iznosa biće uložena u lokalne puteve, kao pomoć lokalnim samoupravama", rekao je on. Jocić je naveo da će novac biti dodeljivan na osnovu frekvencije saobraćaja i broja stanovnika, navodeći da bi, na primer, opština Šabac trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da dobije oko 420,8 miliona dinara.

"Putevi Srbije investiraće 253 miliona dinara u put s četiri kolovozne trake od Šapca do sela Mišar, 95 miliona dinara u put Šabac-Sremska Mitrovica i 55 miliona u pristupne puteve u toj opštini", kaže on.

Put od šabačkog prigradskog naselja Jelenča do sela Mišar, s četiri trake i uličnom rasvetom, dug dva kilometra, grade se povodom centralne proslave 200 godina Mišarske bitke, koja će biti obeležena 13. avgusta. Prema rečima Jocića, najznačajnije ulaganje je u put između šabačke agroindustrijske zone i Sremske Mitrovice, pošto će predstavljati direktnu vezu s panevropskim Koridorom 10. On je rekao da je u toku izrada studije ekonomske opravdanosti autoputa Irig-Ruma-Šabac-Loznica.

U putne pravce od Šapca ka Beogradu, Valjevu i Loznici Direkcija za puteve i Putevi Srbije su od 2004. uložili 277 miliona dinara. Deo radova je u toku, a do završetka će biti uloženo još 78,4 miliona dinara.

Mijardu evra za prugu na Koridoru 10

Generalni direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić izjavio je da je za obnovu i modernizaciju pruge duž Koridora 10 u Srbiji, od granice s Mađarskom do granice s Makedonijom, i ogranke te pruge, neophodno više od milijardu evra do 2010.

On je rekao da železnice u Jugoistočnoj Evropi očekuju da pre uključenja u evropske integracije dobiju donacije Evropske unije za ulaganje u infrastrukutru, vagone i lokomotive.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.