Jonsen: Srbiji treba rast od 3-4%

Izvor: B92, 09.Jul.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jonsen: Srbiji treba rast od 3-4%

Beograd -- Neophodno je da se Srbija vrati na stope rasta od najmanje tri do četiri odsto, kako bi se povećala zaposlenost, kaže Ćel-Morten Jonsen.

Predsednik Saveta stranih investitora kaže da je za investitore veoma važno da vlada vodi predvidivu ekonomsku politiku kako bi mogli uspešno da prave biznis planove i vode poslovanje.

Jonsen je naglasio da je već uočljivo da Srbija usvaja evropsku regulativu, što je, kako je ocenio, pozitivno jer "daje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogućnost da planiramo".

"Važno je da vlada utvrdi put razvoja do 2020. da bismo dobili nešto opipljivo za naše poslovanje", poručio je Jonsen i dodao da strani investitori žele da budu partneri vlade koji donose novu vrednost u Srbiju.

Uvođenje koncepta fiskalne odgovornosti i dosledno sprovodjenje poreske politike prepoznati su kao izuzetno značajni koraci za stvaranje efikasnijeg poslovnog ambijenta, navodi se u saopštenju.

Jonsen je najavio da će krajem oktobra biti predstavljena nova "Bela knjiga" Saveta stranih investitora, u kojoj će biti ukazano na prepreke sa kojima se investitori suočavaju i koja će sadržati preporuke vladi kako da unapredi poslovni ambijent u Srbiji.

Savet stranih investitora, udruženje koje okuplja više od 120 kompanija koje posluju u našoj zemlji, ističe da je od svog osnivanja gradilo partnerski odnos sa Vladom Republike Srbije, uvek se trudeći da iskoristi veliko iskustvo svojih članica u obezbedjivanju adekvatne podrške Vladi u procesu tranzicije kako privrede, tako i društva u celini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.