Izvor: B92, 27.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jocić podiže cene na aukciji

Beograd -- Sreten Jocić iz Beograda, poznatiji kao Joca Amsterdam, danas je preko predstavnika učestvovao na aukcijama.

Protiv njega se vodi istraga za krivično delo ubistva u podstrekivanju, a trenutno brani sa slobode. On je danas na aukciji u Agenciji za privatizaciju, preko svojih zastupnika, podizao cene firmama koje su ponuđene na prodaju.

Jocić je nedavno kupio firmu Eko-hrana iz Boljevca, a danas je novinarima rekao da je bio zainteresovan za kupovinu nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << firmi, ali da nijednu nije kupio jer su izlicitirane visoke cene.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja pripremilo je izmene Zakona o privatizaciji, kojima je predviđeno da u kupovini društvenog i državnog kapitala neće moći da učestvuju osobe koje su osuđivane za krivična dela ili se protiv njih vodi istraga zbog sumnje da su počinila krivično delo.

Jocić je u Srbiji osumnjičen za umešanost u ubistvo Gorana Marjanovića. On je položio kauciju od 300.000 evra i istražni sudija je prihvatio jemstvo za njegovu slobodu.

Opširnije o ovoj temi na B92.biz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.