Jevtićeva i Raičević prvaci Srbije u krosu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2018, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtićeva i Raičević prvaci Srbije u krosu

Svojevremeno vicešampionka Evrope u maratonu i četvorostruka osvajačica bronzanih medalja na kontinentalnim prvenstvima u krosu Olivera Jevtić pobedom je završila trku seniorki na prvenstvu Srbije u krosu, koje je održano u Pančevu. 

Sama pojava višestruke državne prvakinje na dugim prugama predstavljao je izazov i za suparnice na stazi i za poštovaoce trčanja u Pančevu da svojim prisustvom i aplauzom ugrade deo sebe u utisak o uspešnom atletskom događaju besprekorno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizovanom.

Ovoga puta, pobednice mnogih kros takmičenja i polumaratonskih i maratonskih trka u Srbiji Nora Trklja i Nevena Jovanović nisu imale šanse što se plasmana za poziciju broj jedan tiče. Jevtićeva, članica užičke Mladosti, je stazu dugu osam km za pobedu pretrčala za 24:48 minuta, bezmalo dva minuta pre trilinga Crvene zvezde, Nevene Jovanović na drugom i Radmile Đurović na trećem mestu. Četvrta je bila Nora Trklja.

"Čast mi je i zadovoljstvo što sam trčala u Pančevu, gde imam sjajne prijatelje. Atmosfera je bila izuzetna, lepo vreme, puno publike, dosta šampiona koji će jednoga dana krenuti mojim putem i utoliko sam srećnija što sam pobedila u takvoj konkurenciji", rekla je prvakinja u krosu Olivera Jevtić.

Iznenađenje ili ne, tek u muškoj konkurenciji pobedio je Partizanov srednjeprugaš Nikola Raičević. Posle povrede i ne baš uspešne sezone državno prvenstvo u krosu i pobeda u Pančevu na 10 km dođe mu kao odlična satisfakcija na kraju sezone i motiv za izazove koji će tek da uslede. Trojica prvoplasiranih, u konkurenciji 22-ojice, stigli su na cilj u razmaku od pola minuta. Raičević je stazu savladao za 28:03 minuta, iza njega Marko Ranković na drugom, Milan Mitrović na trećem mestu.

"Deo sezone bio je neuspešan za mene, zbog povrede koju sam imao. Želeo sam da ovom trkom vratim sebi motiv, da nastavim dalje da radim. Šest nedelja bio sam na pripremama kod rodbine u Republici Srpskoj. Zaista sam se dobro pripremio, svi su verovali da mogu da pobedim, a najmanje sam verovao ja", prokomentarisao je povratak na stazu pobednik seniorske trke Nikola Raičević.

Po tradiciji, najviše učesnika startovalo je u najmlađim kategorijama. U seriji solidnbih rezultata izdvojićemo pobedu Novopazarca Elzana Bibića, iza koga je uspešna sezona u juniorskoj konkurenciji i Partizanove juniorke Katarine Milosavljević. Ekipa pančevačkog Dinama osvojila je trofej namenjen najuspčešnijem klubu, ispred AŠKA na drugom i novosadske Vojvodine na trećem mestu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.