Izvor: Danas, 27.Sep.2023, 09:00

Jermenija i Azerbejdžan: Skoro 30.000 Jermena pobeglo u Jermeniju iz Nagorno-Karabaha posle najnovijeg sukoba

Getty Images Skoro 30.000 etničkih Jermena pobeglo je do sada iz Nagorno-Karabaha, što je četvrtina stanovništva enklave koju je Azerbejdžan zauzeo protekle nedelje. Na jednom od puteva koji vodi u Jermeniju, odredištu onih koji odlaze, stvorena je kolona od stotine automobila. Iz Azerbejdžena kažu da će stanovnici biti bezbedni, ali premijer Jermenije tvrdi da je […]

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jermenija i Azerbejdžan: Desetine hiljada Jermena izbeglo iz Nagorno-Karabaha posle najnovijeg sukoba

Izvor: B92, 27.Sep.2023

Lider etničkih Jermena potpisao dekret o prestanku postojanja nepriznate Republike Nagorno-Karabah. Više od 60.000 ljudi otišlo je sa teritorije oko koje se spore Jermenija i Azerbejdžan otišlo je u Jermeniju u, kako kažu, strahu od etničkog čišćenja.

Nastavak na B92...

"ETNIČKO ČIŠĆENJE JE POČELO" Izbegla trećina stanovništva Nagorno-Karabaha, nepregledne kolone ka Jermeniji: "Neka ceo svet zna da smo PSI BESKUĆNICI"

Izvor: Blic, 27.Sep.2023

Oko 42.500 etničkih Jermena je do sada pobeglo iz Nagorno-Кarabaha - više od trećine stanovništva enklave koju je Azerbejdžan zauzeo prošle nedelje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.