Jeremić: Sledi bitka za dušu opozicije, nadam se da niko neće pokleknuti

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Sep.2019, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Sledi bitka za dušu opozicije, nadam se da niko neće pokleknuti

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će se u narednih nekoliko nedelja odigrati "bitka za dušu opozicije", jer će uslediti "strašni pritisci" kako režima iznutra tako i dela međunarodne zajednice od spolja, na opozicione stranke da se odreknu bojkota i izađu na izbore.

"Neke naše partnere će pokušati da namame kombinacijom 'nepristojnih ponuda' i pritisaka. Narodnu stranku nisu ni pokušali, jer znaju da smo ljudi koji nepomirljivo stoje iza >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << svojih uverenja i odluka, a odlučili smo da bojkotujemo izbore. Nadam se da niko iz prave opozicije neće pokleknuti, ali sačekajmo da vidimo ko će ostati da drži zajednički front", rekao je Jeremić u Lazarevcu gde je razgovarao sa članovima stranke i gradjanima., prenela je danas Narodna stranka.

Jeremić je istakao da su jučerašnji lokalni izbori u Medvedji jasno pokazali da nema uslova za normalne izbore, jer su se i tamo pojavili džipovi sa zatamnjenim prozorima bez registarskih tablica, "režimski aktivisti maltretirali su gradjane, a sve se to dogadjalo u trenutku dok se vlast vanredno trudi da pokaže kako je situacija u Srbiji normalna".

Predsednik Narodne stranke je naveo da najbrži način da se "diktatura relativizuje i da joj stane na put vodi preko toga da joj se bojkotom oduzme legitimitet", i da će tek posle toga režim biti primoran da obezbedi izbore pod značajno boljim uslovima.

"Budemo li izašli na ovakve izbore, Vučić će vladati još najmanje četiri godine. Ne budemo li pokleknuli, slobodni izbori će se dogoditi mnogo ranije i na njima će Vučić izgubiti", rekao je Jeremić.

"Nakon što karte padnu i tada se pokaže ko je na kojoj strani svi koji pristanu da izadju na izbore biće na strani vlasti, a svi koji se budu opredelili za bojkot su protiv nje krenućemo u intenzivnu kampanju. Ta kampanja za bojkot će biti teža od izborne, jer nećemo imati pristup najuticajnijim medijima. Ići ćemo po Srbiji, obilaziti mesto po mesto i objašnjavati gradjanima razloge za bojkot", naveo je Jeremić.

On je objasnio da će biti nelegitimne sve odluke institucija izabranih posle izbora koje će opozicija bojkotovati, kao i svi medjunarodni ugovori koje će vlast potpisati, uključujući eventualno i sporazum o "razgraničenju" po kojem bi Priština dobila stolicu u UN.

"To izaziva nelagodu u medjunarodnoj zajednici, jer će naredna vlast moći da kaže da je takvi ugovori ne obavezuju. Režim predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića je hranjen, tolerisan i pušten da mutira u čudovište jer je nekome bio potreban da završi posao sa Kosovom. Taj dug sada dolazi na naplatu", rekao je predsednik Narodne stranke.

Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Generalne skupštine UN, rekao je da je, prema njegovim pouzdanim saznanjima, Vučiću na nedavnom sastanku sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom, "kojem je sa srpske strane prisustvovao i bivši britanski premijer Toni Bler", rečeno da "završi sa Kosovom i date su mu odrešene ruke da to učini".

"Ako dozvolimo Vučiću da potpiše tzv. sveobuhvatni pravno obavezujući sporazum sa Prištinom i ako on bude garant nezavisnosti Kosova, bojim se da ćemo se zabavljati o svom jadu još dugi niz godina", dodao je Jeremić.

On je naveo da je ekonomski program prioritet Narodne stranke i istakao da su za održiv ekonomski napredak ključni suzbijanje korupcije i uspostavljanje vladavine prava, odnosno efikasnog i nezavisnog pravosudja.

"To čini 95 odsto uslova, jer bez obračuna sa korupcijom i vladavine prava nema napretka, a ostalih pet odsto čine model poreskog sistema, plate i platni razredi... Ekonomija, suzbijanje korupcije i nezavisno sudstvo će Narodnoj stranci biti apsolutno na prvom mestu po promeni vlasti", istakao je Jeremić.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Jeremić: Sledi bitka za dušu opozicije, nadam se da niko neće pokleknuti

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Sep.2019

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će se u narednih nekoliko nedelja odigrati "bitka za dušu opozicije", jer će uslediti "strašni pritisci" - kako režima iznutra tako i dela međunarodne zajednice od spolja, na opozicione stranke da se odreknu bojkota i izađu na izbore..."Neke...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.