Jeftinije telefoniranje u romingu od 1. jula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2019, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftinije telefoniranje u romingu od 1. jula

Od 1. jula građani država Zapadnog Balkana moći će u romingu međusobno da telefoniraju po cenama nižim za gotovo 30 odsto.

Ovo je, kako piše "Politika", tek početak primene regionalnog sporazuma o romingu koji je potpisan u aprilu.

Cene će u ovoj prvoj fazi biti smanjene za 27 odsto, dok se od 1. jula 2021. godine očekuje potpuno ukidanje rominga za zapadni Balkan.

Sporazumom su definisane maksimalne cene poziva, poruka i prenosa podataka. Tako minut >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razgovora neće moći da košta više od 22,4 dinara, poruka najviše sedam dinara dok će maksimalna cena za prenos podataka iznositi 21,4 dinara po megabajtu.

Cena rominga sa Albanijom biće niža čak 85 odsto, budući da ta zemlja do sada nije bila deo sporazuma koji su 2014. potpsale Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija i BiH.

Operateri mobilne telefonije za "Politiku" nisu mogli da navedu tačne cene, kao ni da kažu da li će biti niže od maksimalnih koje predviđa sporazum.

Međutim, potvrdili su da je u toku izrada cenovnika i da će građani pre početka primene sporazuma biti obavešteni o tome koliko će ih ubuduće koštati ove usluge.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVO smo čekali: Jeftiniji roming na Balkanu

Izvor: Mondo, 21.Jun.2019

Od 1. jula građani država Zapadnog Balkana moći će u romingu međusobno da telefoniraju po cenama nižim za 30 odsto...Ovo je, kako piše "Politika", tek početak primene regionalnog sporazuma o romingu, koji je potpisan u aprilu. Cene će u ovoj prvoj fazi biti smanjene za 27 odsto, dok se od 1....

Nastavak na Mondo...

Jeftinije telefoniranje u roamingu od 1. jula

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Jun.2019

BEOGRAD – Od 1. jula građani država Zapadnog Balkana moći će u roamingu međusobno da telefoniraju po cenama nižim za gotovo 30 odsto...Ovo je, kako piše „Politika", tek početak primene regionalnog sporazuma o roamingu koji je potpisan u aprilu...Cene će u ovoj prvoj fazi biti smanjene za...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Od 1. jula 30 odsto jeftiniji roming u regionu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jun.2019

​BEOGRAD - Građani država zapadnog Balkana od 1. jula moći će međusobno da telefoniraju u romingu po cijenama nižim za gotovo 30 odsto, što je početak primjene regionalnog sporazuma koji je potpisan u aprilu, piše "Politika".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.