Jeftini zajmovi za plastenike, protivgradne mreže...

Izvor: GdeInvestirati.com, 15.Feb.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftini zajmovi za plastenike, protivgradne mreže...

NOVI SAD - Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisaće 15. februara pet prolećnih kreditnih linija, i to za nabavku sistema i opreme za navodnjavanje, nove pogonske i priključne poljoprivredne mehanizacije, novih staklenika i plastenika i opreme u njima, zatim novih protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda, te kvalitetne teladi za tov. Konkurs za te kreditne linije biće otvoren do 16. marta 2015.

Krediti Fonda će se i ove godine odobravati >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << pod veoma povoljnim uslovima s kamatom do jedan i dva odsto. Za prolećni kreditni ciklus Fonda planirano je 2,5 miliona evra, a isti iznos planiran je i za redovnu jesenju kreditnu liniju.Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški je kazao da će objavljivanjem konkursa Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede praktično zaživeti usklađeni sistem podrške pokrajinskih fondova i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo vojvođanskim poljoprivrednicima.

On je još dodao da je postignut i dogovor da se za tri kreditne linije – za navodnjavanje, za podizanje staklenika i plastenika i protivgradnih mreža – registrovana gazdinstva koja dobiju novac od Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i refundaciju od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, obavežu na prevremenu otplatu kredita Fonda.

Direktor Fonda Jožef Sabo pojasnio je uslove kreditiranja za svih pet kreditnih linija. Kako je naveo, krediti za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje biće odobravani s kamatnom stopom od jedan odsto na godišnjem nivou. U okviru te kreditne linije odobravaće se krediti do 5.000 evra, s grejs-periodom od devet meseci i rokom otplate od 24 meseca. Za nabavku opreme čija vrednost iznosi od 5.000 do 15.000 evra, odobravaće se krediti s rokom otplate od 30 meseci i grejs-periodom od 12 meseci.

Za nabavku pogonske i priključne poljoprivredne mehanizacije odobravaće se krediti čiji je maksimalni iznos 20.000 evra. Kamatna stopa na godišnjem nivou iznosi dva odsto, period otplate je pet i po godina, s grejs-periodom od šest meseci.Krediti za nabavku novih staklenika i plastenika i opreme u njima biće odobravani s kamatom od dva odsto na godišnjem nivou. Maksimalan iznos kredita je 15.000 evra, rok otplate 36 meseci i grejs-period od 12 meseci.

Za nabavku novih protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda odobravaće se krediti čiji je maksimalni iznos 15.000 evra. Krediti će biti odobravani s kamatom od dva odsto na godišnjem nivou, s rokom otplate od 24 meseca i grejs-periodom od godinu dana.

Nabavka teledi za tov

Krediti za nabavku kvalitetne teladi za tov će se odobravati takođe s kamatom od dva odsto na godišnjem nivou. Maksimalni iznos kredita je 15.000 evra, s rokom otplate od 15 meseci.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.