Jedno od najvećih ulaganja u Hrvatskoj ikad

Izvor: B92, 11.Maj.2021, 15:06

Jedno od najvećih ulaganja u Hrvatskoj ikad

Firma će biti i izlistana na berzi.

Infobip, prvi hrvatski startap jednorog krenuo je u pripreme za novu investicijsku rundu od 500 miliona dolara. Reč je o pojedinačno najvećoj startap investiciji u Hrvatskoj, ali i jednoj od najvećih investicija u neku domaću kompaniju dosad.

Silvio Kutić, saosnivač i izvršni direktor Infobipa otkrio je to u intervjuu za Blumberg.

"Firma je upravo započela razgovore s ulagačima o novoj rundi, za koju se računa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će biti 60 do 70 posto više od prethodne runde od 300 miliona evra (365 miliona dolara)", izjavio je u intervjuu Kutić, prenosi Jutarnji list.

Time je otkrio da će mu nova investicijska runda biti ne druga, već treća po redu. Kompanija je sredinom prošle godine primila investiciju od 200 miliona dolara od američkog fonda One Equity Partners.

Prema nezvaničnim informacijama, isto je investicijsko društvo napravilo potom još jednu investiciju u Infobip. Na taj je način ukupan iznos investicija u najveću hrvatsku softversku kompaniju porastao na 365 miliona dolara, odnosno 300 miliona evra.

Silvio Kutić dodao je da planira da izlista firmu na berzi u roku od 18 do 20 meseci, što znači da će Infobip na berzu u Njujorku krajem 2022, odnosno početkom 2023. godine.

Nova investicija Infobipu bi trebalo da posluži za akvizicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.