Izvor: S media, 22.Avg.2012, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinstven: McLaren X-1 Concept

X-1 je delo McLarenovog odeljenja za specijalne operacije koje se bavi individualnim zahtevima kupaca za McLarenove putničke automobile. Ovaj jedinstveni automobil uskoro će biti isporučen svom vlasniku.

McLaren X-1 ima karbonsku MonoCell šasiju sa jedinstvenom karoserijom. Dizajn opisuju terminima kao što su “vanvremenski” i “klasična elegancija”. Nastao je pod budnim okom McLarenovog direktora za dizajn Frenka Stivensona i RCA diplomca Honfa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Jeoa.

Rad na njemu trajao je oko 18 meseci. Svi delovi karoserije napravljeni su od karbonskih vlakana u crnoj boji. Kompletan utisak o ovom automobilu je impresivan, a njemu doprinose jedinstvena prednja i zadnja svetla koja izgledaju kao logo ove kompanije.

Ispod haube stvari su ostale neizmenjene: X-1 ima 3.8-litarski V8 bi-turbo aluminijumski motor sa varijabilnim otvaranjem ventila i 600 konjskih snaga. Maksimalni obrtni momenat iznosi 600 Nm pri 3000 – 7000 o/min.

Izvor:Totalcar

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.