Jedino ruska ponuda za NE u Turskoj

Izvor: B92, 25.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedino ruska ponuda za NE u Turskoj

Ankara -- Turske vlasti saopštile su da je ruska kompanija Atomstrojeksport postala jedini ponuđač za izgradnju prve nuklearne elektrane u Turskoj.

U saopštenju se kaže da je pet drugih firmi odustalo i nije dostavilo svoje ponude za tender. Šef turske državne Elektroenergetske kompanije Hači Duran Gokaja izjavio je da će vlasti proceniti ponudu i da još nije jasno da li će tender biti otkazan.

Rok za podnošenje prijava za tender istekao je juče. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nije poznato zašto se na tender nije prijavilo više učesnika, ali neke kompanije su se žalile da im je potrebno dodatno vreme da se pripreme.

Aktivisti u Turskoj često protestuju zbog planova da se na mediteranskoj obali izgradi nuklearna elektrana. Turska planira da kasnije izgradi i drugu nuklearnu centralu, blizu lučkog grada Sinop na Crnom moru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.