Jedini konzervans koji se koristi je so: Zlatiborske krave sada daju organsko mleko

Izvor: B92, 14.Jan.2024, 16:50

Jedini konzervans koji se koristi je so: Zlatiborske krave sada daju organsko mleko

Sa planine Zlatibor i iz njihove mlekare "Naša Zlatka" sada stiže i organsko mleko.

Naime, u prethodnom periodu dobijeni su svi neophodni sertifikati za proizvodnju mlečnih poizvoda i mleka na ovaj način.

Proizvođači koji sarađuju sa ovom mlekarom takođe su prilagodili svoj način rada novim uslovima. Smatraju da se uz subvencije od mlečnog govedarstva može živeti.

"Ono što je najvažnije jeste da se nikako ne meša organsko i obično mleko. Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se kod nas u mlekari primaju različitim danima. Jedini konzervans koji se koristi je so. Takođe, u mlekari je otvoren i pogon za proizvodnju organske hrane", kažu za Rinu u Eko-agraru sa Zlatibora.

Za sada je desetak proizvođača uključeno u proizvodnju organskog mleka, a planirano je da se taj broj proširi od proleća.

Marić kaže da postoji još zainteresovanih proizvođača koji bi konverziju trebalo da počnu od proleća. Mlekara bi trebalo u narednom periodu takođe da proširi svoje kapacitete.

Od 2011. godine opština Čajetina podržava poljoprivredna gazdinstva na svom području i stimuliše ih raznim afirmativnim podsticajima preko PD „Zlatiborski eko-agrar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Krave sa ove planine daju organsko mleko: Jedini konzervans koji stočari koriste je so

Izvor: Blic, 15.Jan.2024, 14:02

Sa planine Zlatibor i iz njihove mlekare "Naša Zlatka" sada stiže i organsko mleko, jer su u prethodnom periodu dobijeni svi neophodni sertifikati za proizvodnju mlečnih poizvoda i mleka na ovaj način. Prooizvodjači koji saradjuju sa ovom mlekarom takođe su prilagodili svoj način rada novim uslovima....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.